Kiviteli terv, gyártmánytervek, részlettervek

A kiviteli tervek elkészítésének a célja, hogy az építkezés megfelelő minőségben és megfelelő ütemezéssel haladjon. Ön e tervek megrendelésével sok időt, pénzt és bosszúságot takaríthat meg, hiszen nem kell mindent részletesen elmagyarázni a kivitelezőnek, amire sem ideje, sem energiája nem lesz, és a megfelelő szaktudás sincs a birtokában. A kiviteli tervek alapján az Ön által megbízott építési vállalkozó pontosabban, gyorsabban fog tudni majd dolgozni.

Sőt, már a kivitelezésre adott árajánlatát is pontosabban tudja megtervezni, ezzel olcsóbb árat tud Önnek kínálni. Vagyis már itt megtérül a kiviteli terv készítésének a költsége. Nem beszélve arról, hogy ezen tervek birtokában, könnyebb lesz ellenőrizni a kivitelező munkáját, mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben.

A kiviteli terv – az épület nagyságától és bonyolultságától függően – tartalmaz:
1. Építész kiviteli tervet

  • A részletrajzokat, a burkolati rétegrendeket, a tetőszerkezet részletes megoldásait, a falazatokat, a födémek geometriáját, a nyílászárók konszignációját, a fedést, a bádogozást, a szigetelés megoldásait, az anyagkiírásokat, a pontos mennyiségek megjelölésével.

2. Tartószerkezeti (statikus) tervet

  • Az alapozást, a felmenő szerkezetet, a födémeket, az áthidalások vasalási és zsaluzási terveit, a csomóponti részletekkel együtt.
    gépészeti tervet

3. Az épület fűtés-hűtés, víz, csatorna, szellőzés, kémény, terveit.

  • Villamos kiviteli tervet, erős- és gyengeáramú villamos terveket.

A részlettervek az egyes szerkezetek csatlakozásait, a nem szokványos csomópontok részleteit tartalmazzák, amit Ön minden esetben több szempont (tartószerkezet, költséghatékonyság, energetikai hatékonyság) alapján átgondolt mérnöki munka eredményeként fog megkapni.

(A gyártmánytervekre akkor van szüksége, ha a házán valamilyen egyedi szerkezet kerül beépítésre.)

Information

All images are for demonstration purpose only. You will get the demo images with the QuickStart pack.

Also, all the demo images are collected from Unsplash. If you want to use those, you may need to provide necessary credits. Please visit Unsplash for details.

Keresés