Kiviteli terv, gyártmánytervek, részlettervek

A kiviteli tervek elkészítésének a célja, hogy az építkezés megfelelő minőségben és megfelelő ütemezéssel haladjon. Ön e tervek megrendelésével sok időt, pénzt és bosszúságot takaríthat meg, hiszen nem kell mindent részletesen elmagyarázni a kivitelezőnek, amire sem ideje, sem energiája nem lesz, és a megfelelő szaktudás sincs a birtokában. A kiviteli tervek alapján az Ön által megbízott építési vállalkozó pontosabban, gyorsabban fog tudni majd dolgozni.

Sőt, már a kivitelezésre adott árajánlatát is pontosabban tudja megtervezni, ezzel olcsóbb árat tud Önnek kínálni. Vagyis már itt megtérül a kiviteli terv készítésének a költsége. Nem beszélve arról, hogy ezen tervek birtokában, könnyebb lesz ellenőrizni a kivitelező munkáját, mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben.

A kiviteli terv – az épület nagyságától és bonyolultságától függően – tartalmaz:
1. Építész kiviteli tervet

  • A részletrajzokat, a burkolati rétegrendeket, a tetőszerkezet részletes megoldásait, a falazatokat, a födémek geometriáját, a nyílászárók konszignációját, a fedést, a bádogozást, a szigetelés megoldásait, az anyagkiírásokat, a pontos mennyiségek megjelölésével.

2. Tartószerkezeti (statikus) tervet

  • Az alapozást, a felmenő szerkezetet, a födémeket, az áthidalások vasalási és zsaluzási terveit, a csomóponti részletekkel együtt.
    gépészeti tervet

3. Az épület fűtés-hűtés, víz, csatorna, szellőzés, kémény, terveit.

  • Villamos kiviteli tervet, erős- és gyengeáramú villamos terveket.

A részlettervek az egyes szerkezetek csatlakozásait, a nem szokványos csomópontok részleteit tartalmazzák, amit Ön minden esetben több szempont (tartószerkezet, költséghatékonyság, energetikai hatékonyság) alapján átgondolt mérnöki munka eredményeként fog megkapni.

(A gyártmánytervekre akkor van szüksége, ha a házán valamilyen egyedi szerkezet kerül beépítésre.)